Startsida / Inlägg

Hetaste filmklippen från Comic-Con

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2015-07-12 at 12.59.00

I dag avrundas den stora seriemässan Comic-Con i San Diego, ett event som har blivit ett monster de senaste åren, ett måste för alla tv-serier och filmer som är beroende av någon form av fanboy-kult (eller vill bli beroende). Det har blivit dags att summera vad gäller årets skörd av efterlängtade filmtrailers som har visats i dagarna.

Batman v Superman: Dawn of justice Frågan är om den här uppföljaren till ”Man of steel” biter tag i lite väl mycket – vi har två superhjältar vars personliga problem ska hinna avhandlas, och dessutom ska Lex Luthor och Wonder Woman kastas in i mixen. Antingen blir det på tok för mycket, eller så blir det en ljuvlig opera av allt. Trailern är rent ögongodis, med en asförbannad Bruce Wayne, 9/11-symbolik, en allt mer Kristus-artad Stålis, Jesse Eisenberg i löjlig frisyr, Jeremy Irons bästa Michael Caine-imitation… och så Wonder Woman, som försvinner lite i all testosteron. Som sagt, hur ska de hinna med allt?

Star wars: The force awakens Inte en trailer. Men en kärleksfullt (och smart) gjord titt bakom kulisserna på nya ”Star wars”, helt klart med syftet att få hela Comic-Con-publiken (och världen) att sucka längtansfullt. Det gamla och nya smälter ihop på ett vackert sätt, för det är ju så vi vill ha det. Nya filmen måste lyckas att väcka minnena av de ursprungliga tre filmerna till liv, men samtidigt imponera på oss med ny teknik och ny spänning. Men ärligt talat var det mer intressant och roligt att få se Harrison Ford, Carrie Fisher och Mark Hamill återförenas på scen under mässan. Bara det att Ford såg ut att njuta av det, till skillnad från hur han brukar se ut under prisutdelningar…!

The hunger games: Mockingjay – Part 2 En teaser för fjärde delen i den här filmserien (som dessutom är andra halvan av sista boken). Kan inte påstå att jag är särskilt exalterad. Med all respekt för Jennifer Lawrence, som ser magnifik ut i trailern där hennes röda outfit står ut mot soldaternas vita uniformer, men den här filmserien har dragits ut på ett beklagligt ”Twilight”-liknande sätt. Det blir inte bättre av att den här teasern är lite väl… fånig? För att citera en Youtube-användare som kommenterar under klippet: ”What’s up with the Michael Jackson dancers?”

Överlag har det inte varit så många filmtrailers att jubla över i år – särskilt inte för oss som inte sitter i de där mässhallarna. Flera av förhandsklippen har filmbolagen valt att inte släppa, vilket innebär att om man vill få en titt överhuvudtaget får man leta upp något suddigt som någon har filmat inne i hallen. Och det suger ju fantastiskt mycket. Om du ändå inte kan vänta på tills rätt trailer släpps – här är några tips på sajter där du kan se de här darriga klippen:

deadpool1-gallery-image

Deadpool Inte Clint Eastwoods fjärde ”Dirty Harry”-film, utan den senaste Marvelfiguren att få sin egen långfilm. Ryan Reynolds bombade rejält med ”Green lantern”, men fansens jubel över ”Deadpool”-trailern förvånade till och med honom och regissören, enligt rapporter. Det blir mycket action och humor, vilket trailern ger ett hum om här.

jared-leto-joker-voice-888x456

Suicide squad ”Fury”-regissören David Ayer ger sig in i superskurk-branschen. Ben Affleck kommer att spela Läderlappen igen efter ”Batman v Superman”. Av alla ”Suicide squad”-medlemmar är det inget snack om att Jared Letos Joker är den som väcker mest uppmärksamhet. Det hörs till exempel under ett fulklipp som du kan se här.

Screen Shot 2015-07-12 at 12.49.47

Andra storfilmer som hade framgångsrika paneler är Quentin Tarantinos western ”The hateful eight”, Guillermo del Toros skräckfilm ”Crimson peak” samt filmversionen av ”Warcraft”-spelen. Just den förstnämnda panelen är ljuvlig att titta på. Den har allt. Kurt Russell i en frodig mustasch, en tjej i full ”Kill Bill”-utstyrsel som får ställa en fråga till Tarantino, Walton Goggins i Pharrell-hatt och Michael Madsen med sin raspigaste Clint Eastwood-röst hittills. Ta en titt:

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB