Startsida / Inlägg

Malin Åkerman jagas – av brinnande mördare

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2015-08-24 at 22.18.31

Det är en sak att vilja vara med i en skräckfilm som skådespelare. Men vill vi vara med i en skräckfilm som en av rollfigurerna? Det är upplägget för skräckkomedin ”The final girls” med Malin Åkerman i en av huvudrollerna. Här är första trailern:

Filmen handlar alltså om ett gäng ungdomar som sugs in i en av de där typiska skräckisarna från 80-talet där maskerade mördare slaktade kåta tonåringar, gärna om de befann sig på sommarläger. Mycket i trailern skvallrar om att ”The final girls” är en hyllning till allt som var lite töntigt och roligt med ”Fredagen den 13:e”-filmerna, från musiken till den Jason-liknande mördaren. Åkerman spelar en av originalkaraktärerna i filmen, alltså inte en av de som sugs in i filmen.

Ser ut att kunna bli kul för stunden. Särskilt nytt är det förstås inte. ”Scream”-filmerna drev med konceptet tidigare och ”The cabin in the woods” busade med tortyrskräckisar på ett smart sätt.

En liten skräcknotering i övrigt: Taissa Farmiga, som har en av de stora rollerna i filmen, är lillasyster till mer berömda Vera Farmiga – som numera mest kanske är känd som Norman Bates mor i tv-serien ”Bates motel”.

Det är oklart när vi får se ”The final girls”, men amerikansk biopremiär blir det i oktober.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB