Startsida / Inlägg

Varning för pajiga filmaffischer

av Stefan Hedmark
sicario

Det här är affischen för ”Sicario” som har svensk biopremiär den 18 september. Jag såg filmen tidigare i veckan och den är svinbra. Kan redan nu gissa att det är höstens mest spännande thriller, mörk och seriös.

Men vi måste ta en närmare titt på affischen. Där verkar pr-avdelningen ha sett en helt annan film. En kollega fångade känslan perfekt i går när jag berättade vad ”Sicario” handlar om. Filmen skildrar det blodiga knarkkriget på gränsen mellan USA och Mexiko. Hans kommentar: ”Men jag trodde att det var en gammaldags, lite kul Agent X9-rulle…?”

Tja, tittar man på affischen är det ju exakt intrycket man får.

The_Prince_3

En annan, mycket sämre film jag såg nyligen var ”The prince” (2014), ett tramsigt försök att förvandla Jason Patric till en actionstjärna à la Liam Neeson i ”Taken” (2008). Där är affischen rolig för att den är falsk marknadsföring. Visst är det Patric som har huvudrollen, men han är inklämd i högra hörnet. Bruce Willis tar störst utrymme, men han är med i kanske 30 procent av filmen. John Cusack? Han har två eller tre scener.

Det här är väl rätt tillfälle att titta på några av de senaste årens sämsta filmaffischer? Håll i er:

good_luck_chuck_ver4_xlg

Good luck Chuck (2007)

Vad är konstigast? Att någon kom på den obekväma idén till affischen eller att någon gjorde ett uselt Photoshop-arbete men ändå fick godkänt på det?

 

Skärmavbild 2015-09-11 kl. 18.30.13

X-men: First class (2011)

Varför svävar James McAvoys ansiktskonturer lite olycksbådande någonstans i Patrick Stewarts skrev?

Skärmavbild 2015-09-11 kl. 18.31.38

 

Chapter 27 – Mordet på John Lennon (2007)

Det kan inte finnas en människa som känner sig pigg på att se den här filmen efter att ha fått Jared Letos deprimerade ansikte upptryckt mot sig så här. Ger intryck av att vara en trist film…och det är ju i och för sig sant.

_1272674943

 

Sex and the city 2 (2010)

En klassiker i sammanhanget. Filmbolaget beställde väl en härlig känsla där damerna ser så snygga ut som möjligt och fick en Photoshop-katastrof där skådespelarna knappt går att känna igen.

Sugen på fler exempel? I juni listade Nöjesbladets Olle Kvarnsmyr hela 47 hemska affischer ur filmhistorien. Ta en titt!

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB