Startsida / Inlägg

Imponerande – tills den helt spårar ur

av Emma Gray Munthe
Victoria_1

Victoria Rate

Regi Sebastian Schipper, med Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski, Burak Yigit m fl

DRAMA Spanska Victoria har bott och jobbat i Berlin i tre månader, men känner fortfarande ingen där. En soloklubbkväll hänger hon så på några killar som vill visa henne det ”riktiga” Berlin. Filmen fortsätter i realtid i två timmar och 20 minuter, och går på den tiden från A till ett kaosartat B, via en fint fångad flirt. Allt i en enda tagning, vilket visserligen funkar väldigt bra och är oerhört imponerande rent logistisk och skådespelarmässigt men egentligen inte tillför något. Man hade kunnat klippa fram samma känsla av nu, och då kunnat välja bättre tagningar.

Men Sebastian Schipper och hans skådespelare får skickligt till en energi, en elektrisk känsla av efterfest och natt där allt kan hända. Tyvärr spårar det fullständigt ur, och blir mer och mer osannolikt – även om det finns omständigheter som gör att man med lite god vilja kan förstå Victorias handlingar. (Varning för strob i början av filmen.)

 

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB