Startsida / Inlägg

Twilight-stjärnans nya film: En rejäl ”egostrid”

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2015-10-26 at 16.02.15

En fotograf som ser något alldeles extra i en ung kille och hjälper honom att bli världens största filmstjärna.

Kan det bli något? Ja, kanske i regissören Anton Corbijns händer. ”Life” följer den verklige fotografen Dennis Stock och hans blivande relation med Hollywoodikonen James Dean. En ny trailer har anlänt:

rebel
James Dean.

Stock spelas av ”Twilight”-stjärnan Robert Pattinson som de senaste åren har slitit hårt för att slippa avfärdas just som ”Twilight”-stjärna. Än så länge har han dock inte nått samma framgångar som Kristen Stewart, men han kämpar på. Dean spelas av Dane DeHaan (”Chronicle”) och det måste vara en svettig utmaning för honom. Han ser väl inte riktigt ut som Dean i trailern, men kanske lyckas han uppnå någon slags aura av mystisk och tragisk sexighet som gör att vi köper honom som ”Ung rebell”-stjärnan.

Pattinson har i en tidigare intervju berättat att filmen skildrar en ”egostrid” mellan hans karaktär och James Dean.

Att Corbijn har lockats av projektet är inget större mysterium med tanke på hans egen bakgrund som framgångsrik fotograf. Jag hoppas att den blir lika snygg som hans tidigare filmer ”Control”, ”The American” och ”A most wanted man”. Philip Seymour Hoffman spelade huvudrollen i den sistnämnda filmen, och skulle ha varit med i ”Life”, men hann dö innan inspelningarna började.

Filmen har biopremiär i USA i december, men visades redan på Berlins filmfestival tidigare i år.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB