Startsida / Inlägg

Me and Earl and the dying girl – en lagom filmreferensfest

av Emma Gray Munthe
DSC_3817.JPG

Me and Earl and the dying girl Rate

Regi Alfonso Gomez-Rejon, med Thomas Mann, Olivia Cooke, R.J. Cyler m fl

DRAMA/KOMEDI Tonåringen Greg sitter framför datorn och funderar på en bra förstamening på berättelsen han ska skriva. Den visar sig sedan handla om hans sista år på high school, hans vän Earl, och så Rachel, en cancersjuk tjej som hans mamma till en början måste tvinga honom att hänga med. Det som sedan följer är en typisk amerikansk quirkindependent av Sundance-vinnartypen. Lagom knasig, lagom svartsynt rolig, lagom smart dialog. Lagom meta, med Michel Gondryska inslag och en mängd filmreferenser, inte bara till de ”klassiska utländska filmer” vännerna ofta tittar på, utan också till andra filmer om dödssjuka ungdomar. Alltihop lagom värmande och lagom sorgligt. ”Me and Earl and the dying girl” är lite av en tekopp att värma decemberkalla händer på.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB