Startsida / Inlägg

Sex, lögner och båtmotorer

av Emma Gray Munthe
AR_2

Alice resa Rate

Regi Lucie Borleteau, med Ariane Labed, Melvil Poupaud, Anders Danielsen Lie m fl

DRAMA Det bådar aldrig gott när en fransk film börjar med en nakenbadande kvinna, men ”Alice resa” tar snabbt en annan riktning än den förväntade. När Alice hoppar in som andremaskinist på fraktskeppet Fidelio visar sig kaptenen ombord vara en gammal flamma. De återupptar relationen, trots väntande fru och pojkvän där hemma – men det är tydligt att det som händer på båtarna stannar på båtarna. Långfilmsdebutanten Lucie Borleteau fångar fint livet ombord: den bitvis råa jargongen, den oftast joviala stämningen, blandningen av olika kulturer. Utan att vara plakatig eller dömande skildrar Borleteau hur Alice – ensam kvinna på Fidelio, men en jämlike till männen – ser på sex och kärlek. Det slås inte på några stora trummor, men det serveras en liten bit liv.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB