Startsida / Inlägg

Här tas George Clooney som gisslan

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2016-01-13 kl. 02.26.22

George Clooney befinner sig i riktigt taskigt läge i den purfärska trailern för thrillerdramat ”Money monster”. Det är Jodie Fosters comeback som regissör och nog lyser filmen av stjärninsatser – den kvinnliga huvudrollen görs av Julia Roberts:

Clooney spelar alltså en tv-personlighet som leder ett flashigt finansprogram, men tas som gisslan av en av sina tittare (Jack O’Connell). Mannen har förlorat en massa pengar efter att ha lyssnat på ett av Clooneys aktietips och nu kräver han att Clooney tar någon form av ansvar.

Jim Cramer.
Jim Cramer.

Den som ser trailern kan nog inte missa vänstervibbarna här. Bruce Springsteen på soundtracket. Gisslantagaren är någon man sympatiserar med. Clooneys rollfigur verkar i det närmaste vara helt baserad på Jim Cramer, omdiskuterad värd för ”Mad money” på CNBC som gör show i tv-rutan av att kasta ut aktietips på ett ansvarslöst sätt. Nog osar det mycket politisk ilska i grunden av ”Money monster”. Själva gisslansituationen påminner för övrigt om Denzel Washington-filmen ”John Q.” (2002).

Fans av HBO-serien ”The affair” kan även njuta av Dominic West som tv-bolagets chef. Har en känsla av att det knappast är en good guy…

Kul att Foster regisserar igen. Senaste filmen hon gjorde var ”The beaver” (2011) med Mel Gibson, men sedan dess har hon även regisserat avsnitt av ”House of cards” och ”Orange is the new black”.

”Money monster” beräknas få svensk biopremiär den 20 maj.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB