Startsida / Inlägg

Klassisk skräck

av Emma Gray Munthe
A scene from THE BOY
A scene from THE BOY
Rate

The boy

Regi William Brent Bell, med Lauren Cohan, Rupert Evans, Jim Norton.
SKRÄCK
Ett tomt barnrum. Leksaker, porslinsclowner, olycksbådande pianoklink. En bil, filmad ovanifrån, på väg mot ett ödsligt jättehus. Greta (Lauren Cohan, från bl a ”The walking dead”) har flytt en våldsam pojkvän i USA och åkt till England för att som barnflicka tjäna ihop pengar nog för att börja ett nytt liv. Där visar det sig att hon hamnat hos ett vrickat par, och att pojken hon ska ta hand om är en docka. Lättförtjänta pengar, tänker hon, och dricker lite rött och läser glansiga tidningar när paret lämnar henne ensam och åker på semester.
Men dockan, har den inte lite… stirrande ögon? Och vad är det för fotsteg, buller, barnskratt och barngråt som hörs i korridorerna? Den där jordnötssmör- och syltmackan utanför sovrumsdörren, var kom den ifrån?
”The Boy” är standardskräck, med klassiska ingredienser och de är klassiska av en anledning: man hoppar till, man ryser och sitter på halvspänn även när det man ser inte är särskilt bra.
Emma Gray Munthe

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB