Startsida / Inlägg

Lyfts av skådespelarna

av Emma Gray Munthe
gyllene.jpg Rate

De gyllene åren

Regi Arnaud Desplechin, med Mathieu Amalric, Quentin Dolmaire, Lou Roy-Lecollinet,
DRAMA
”Jag minns. Jag minns. Jag minns.” Paul är på väg till Frankrike efter många år utomlands, och tänker tillbaka på sitt liv. Trots den svenska titeln handlar det inte om nostalgi över några gyllene år, utan som originaltiteln ”Trois souvenirs de ma jeunesse” pekar på, tre specifika minnen. Barndomen med en psykiskt sjuk mamma. Ett tonårsäventyr i Sovjet, som gör att han så här decennier senare stoppas i passkontrollen och misstänks vara spion.
Mest av allt minns han den första elektriska och svåra kärleken, den till franskt putiga Esther. ”De gyllene åren” lyfts av sina fina skådespelare bl a Mathieu Amalric och Quentin Dolmaire och sin sympatiska huvudperson. Men mest av allt, av regissören Arnaud Desplechins känsla för människor och deras relationer.
Emma Gray Munthe

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB