Startsida / Inlägg

Mystisk trailer kan vara en monstercomeback

av Stefan Hedmark
odjipsthn3ckfqvjkomi

”Cloverfield” var en störstskön monsteröverraskning 2008, en av de få så kallade ”found footage”-filmerna som verkligen fungerar (i mitt tycke). Spännande, med ett bedrägligt enkelt utseende som bara gjorde terrorn i filmen ännu läskigare. Filmen väckte nyfikenhet med en snygg överraskningstrailer som fick folk att snacka. Nu har det hänt igen. Den här trailern möter biobesökare i USA ikväll:

Vad man visste sedan tidigare var att J J Abrams (som producerade första ”Cloverfield”) arbetade med en film som skulle heta ”Valencia”, med John Goodman i huvudrollen. Men här har ”Valencia” plötsligt fått titeln ”10 Cloverfield Lane”, vilket fick biobesökare att tappa hakan. Innebär det här att monstersuccén från 2008 äntligen har fått en uppföljare? Trailern kittlar ens nyfikenhet, men avslöjar egentligen inget. Och Abrams själv säger bara att det här är en ”släkting” till ”Cloverfield”. Det kan alltså röra sig om någon form av spin-off i stället.

I den kvinnliga huvudrollen finner vi Mary Elizabeth Winstead. Manuset är delvis skrivet av ”Whiplash”-regissören Damien Chazelle.

Redan den 11 mars har filmen premiär i USA. Dess affisch har följande slogan: ”Monsters come in many forms”. Mmm…

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB