Startsida / Inlägg

Domedag i trailer efter trailer

av Stefan Hedmark

Om man satt och tittade på Super Bowl fanns det anledning att känna sig deppig. Inte över Coldplay eller Carolina Panthers förlust. Utan över vilken världsbild vi fick av alla filmtrailers. Kolla så eländigt det blir på bio framöver:

Missiler avfyras, byggnader slits sönder, en jättestor blå  farbror är elak mot mutanterna och en fräsig brud med slingor slajsar bilar i två delar. Det är domedagsstämning i nya trailern för ”X-men: Apocalypse”.

Super Bowl attackeras och London ser ut att bli ett minne blott i ”Independence day: Återkomsten”. Det är ett jobbigt år för staden eftersom den även kommer att attackeras av terrorister i ”London has fallen” om en månad…

Bilkrascher, tokstollar på landsbygden och ett monsterbröl som får näshåren att fladdra. ”10 Cloverfield Lane” satsar på domedagsstämning på en mindre, klaustrofobisk skala än de två andra filmerna som ger en känsla av global undergång.

Det räcker med att titta på nyheterna för att känna ångest. Donald Trump, zika-virus, IS-krigare, ett opålitligt Ryssland och högerextrema på frammarsch – och då har jag inte ens nämnt Samir & Viktor. När vi går och ser de här filmerna på bio i år är frågan om vi gör det för att få vår egen hemska värld speglad eller för att koppla av…

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB