Startsida / Inlägg

Baggar, gubbar och Islandströjor

av Emma Gray Munthe
rn1kq2sv9q49wsou9xig Bland män och får Rate

Regi Grímur Hákonarson, med Sigurur Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving m fl

ISLÄNDSKT DRAMA Bröderna Gummi (en varmt butter Sigurður Sigurjónsson) och Kiddi är fårbönder och grannar i en avlägsen dal, men de har inte pratat med varandra på 40 år. Så en dag drabbas en av Kiddis baggar av den fruktade skrapsjukan, något som får förödande konsekvenser för gårdar i hela nejden. Hela filmens upplägg är förstås att situationen på ett eller annat sätt kommer att leda till att bröderna närmar sig varandra, och när så sker består kommunikationen till en början av en pappersrulle som skickas med Kiddis hund mellan gårdarna. De kargt komiska situationerna är många, men mest av allt vilar en melankolisk stämning över filmen. Det här är dessa mäns sista hurra, och de vet om det. Filmen var Islands officiella Oscarsbidrag.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Martin Lindstam
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB