Startsida / Inlägg

Musikmix i olika länder

av Jens Peterson
Nneka1

Nneka, musiker i Nigeria. Foto: Folkets Bio

Rate

Fonko

Regi Daniel Jadama/Göran Hugo Olsson/Lars Lovén, med Nneka, Cabo Snoop, Hugh Masekela.
DOKUMENTÄR Intervjuer med musiker och journalister i Ghana, Nigeria, Sydafrika, Angola, Burkina Faso och Senegal. Det är intressant att se och höra de nya artisterna, lära om genrer som kuduro och mixen mellan ny teknik och tidlösa rytmer. Möta Nneka från Lagos och Sister Fa i Dakar.
Bilder och samtal från de senaste åren varvas med gamla intervjuer med Fela Kuti, den nigerianske musikern som dog 1997 och fortfarande influerar många. Alla hans repliker skrivs ut i färgglada jättebokstäver över hela bilden. Fela Kuti pratar om läget i olika länder på den tiden intervjuerna gjordes, och hur han ser samarbete mellan olika stater som vägen framåt .
Panafrikanism är en sorts tema i den här röriga mosaiken, som också berör kristendom, islam, könsstympning och kapitalism. Olika länder, olika tider, olika tankar. Som en samling vykort i skiftande ton och stil.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB