Startsida / Inlägg

Michael Nyqvist som otäck sektledare

av Jens Peterson
michemma Rate

Colonia

Regi Florian Gallenberger, med Emma Watson, Daniel Brühl, Michael Nyqvist, Richenda Carey.
Handling: Om verkliga händelser kring militärkuppen i Chile 1973 och en religiös sekt driven av en tysk som hjälpte diktaturen med tortyr och att spärra in folk.
THRILLER Michael Nyqvist spelade svenska ambassadören och hjälten Harald Edelstam i ”Svarta nejlikan”. Nu återvänder han till samma period, men som en sällsynt obehaglig ond man. Nyqvist är mycket bra och trovärdig sadistisk sektledare som samarbetar med Pinochet och de andra kuppmakarna. Colonia Dignidad är ett inhägnat område där den religiös sekten håller män och kvinnor åtskilda. Verklighetens tyske sektledare flydde från misstankar om sexuella övergrepp mot barn i Vässttyskland. Huvudpersonerna i historien är en tysk flygvärdinna (Emma Watson) och en vänsterradikal (Daniel Brühl) hon är förälskad i. Han grips av säkerhetspolisen, torteras och misshandlas och hamnar i lägret. Hon letar efter honom och låtsas vilja gå med. Det är en spännande historia, som till stor del blir som en fängelsefilm där de två huvudpersonerna försöker hitta vägar att ta sig ur det brutala religiösa livet. Där kvinnor straffas med misshandel. Alla pratar engelska, men annars känns det som en realistisk skildring av en kult och religiöst förtryck. Titeln är det svagaste med filmen.

 

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ronja de Boer
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB