Startsida / Inlägg

Russell Crowe lovar att skrämma skiten ur er

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2016-05-08 at 20.59.41

Russell Crowe är klar för en ny ”The mummy” tillsammans med Tom Cruise. Det avslöjade stjärnan i förrgår under en intervju med sajten Collider.

Cruises medverkan har varit känd sedan länge, men vi har inte vetat att Crowe kommer att spela en legendarisk figur från en annan skräckhistoria – dr Henry Jekyll. Det är ytterligare en pusselbit i Universals ambitiösa projekt att nyinspela flera av sina klassiska skräckfilmer och därmed skapa ett eget ”universum”, lite som Disney har sina Marvel-filmer. På samma sätt ska de olika skräckfilmernas figurer hälsa på i varandras filmer.

I ovan nämnda intervju lovar Crowe att nya ”The mummy” kommer inte att vara som Brendan Fraser-filmerna, äventyr i Indiana Jones-stil. Tanken är i stället att den här filmen ”ska skrämma skiten ur en”.

Crowe berättar även i intervjun att han har tvingat på regissören Alex Kurtzman några egna idéer (som Kurtzman artigt har tackat för) och pratar om hur länge han har känt Cruise:

”Jag har känt Tom Cruise sedan 1992, eller något liknande. Jag var riktigt god vän med honom när han var gift med en australier. Men när han skilde sig blev jag del av skilsmässouppgörelsen och hamnade hos Nicole…”

Det låter ju lovande med ambitionen att skrämmas riktigt ordentligt. De gamla filmmonstren riskerar annars att kännas lite dammiga i en tid då vi tycker att spöken, onda dockor och seriemördare är läskigare än mumier och varulvar.

Nya ”The mummy” är planerad att ha premiär den 9 juni nästa år.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB