Startsida / Inlägg

Tom Hanks tillbaka i ny Da Vinci-koden-uppföljare

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2016-05-10 kl. 02.44.10

Har du saknat Robert Langdon, symbolforskaren som vi lärde känna i ”Da Vinci-koden”? Svaret kanske inte är ett klockrent ”ja”, men tillbaka är han likväl. Här är första trailern för tredje filmen i serien, ”Inferno”:

Liksom ”Da Vinci-koden” (2006) och ”Änglar och demoner” (2009) är ”Inferno” baserad på en bok av bladvändarsnickaren Dan Brown, Tom Hanks har huvudrollen som Langdon och Ron Howard regisserar. Trailern avslöjar inte så mycket av handlingen, men Langdon befinner sig i fara igen och Dantes ”Inferno” är en tydlig ledtråd. Precis som i de tidigare filmerna är det upp till Langdon att försöka tyda tunga symboler och undvika att bli dödad.

Felicity Jones, som spelade Stephen Hawkings hustru i ”The theory of everything” (2015), är här en doktor som hjälper Langdon fly. Danska skådespelerskan Sidse Babett Knudsen har också en större roll. Jag gissar att hon och Hanks trivs i varandras sällskap – de spelar mot varandra även i snart bioaktuella ”Kungens hologram”.

Jag tycker att det har varit dålig fart i Ron Howards tidigare Dan Brown-filmer, så jag är inte särskilt peppad. Men ”Inferno” har svensk biopremiär den 14 oktober.

Skärmavbild 2016-05-10 kl. 03.00.49

Den här affischen fascinerar mig. Hanks ser så plastig ut, föryngrad på ett konstigt sätt. Det är ett utseende som påminner lite om när han var animerad i ”Polarexpressen” (2004)…

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB