Startsida / Inlägg

Spökspäckad ny ”Ghostbusters”-trailer

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2016-05-18 at 16.41.50

En ny trailer för ”Ghostbusters” är här – och nu får vi en närmare titt på specialeffekterna. Det dundrar på rätt bra, kan vi väl säga:

Spöke efter spöke visar sig, inklusive originalfilmens klassiska slempropp Slimer. Det ser ut som om regissören Paul Feig och hans team har varit genuint intresserade av att inte bara göra filmen rolig utan även specialeffektsspäckad. I nya trailern får skratten stå tillbaka lite till förmån för alla spöken. Det är rena färgprakten.

Precis som i första filmen ser skådespelarna ut att hitta sina roller väl – Melissa McCarthy brukar vara stabil på att leverera skratt, men ”Saturday night live”-skådisarna Kristen Wiig, Leslie Jones och Kate McKinnon (som är en bra Hillary Clinton i nuvarande säsongen av ”SNL”) ser ut att få bra fart på gänget. Jag ser även fram emot att se de gamla originalskådisarna dyka upp i gästroller.

Annars är ”Ghostbusters” just nu mest omtalad på grund av det massiva kvinnohat som riktas mot den. För en tid sedan rapporterades det att första trailern slog rekord på Youtube för störst antal ”dislikes”. Detta trots att klippet rimligtvis är lååångt ifrån den sämsta filmtrailern som har lagts upp på Youtube. Det är också intressant att notera att den mest ogillade artisten där är flickfavoriten Justin Bieber, som knappast heller förtjänar det.

Handlar det om kvalitet? Vad som är bra och dåligt? Knappast.

I slutändan är det så enkelt att det är upp till bevis för filmen. Antingen lyckas den eller så faller den pladask. Händer det sistnämnda kommer det inte att bero på att det är fyra kvinnor i huvudrollerna. Resultatet ser vi den 22 juli.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB