Startsida / Inlägg

Star treks trailerrevansch

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2016-05-23 kl. 00.38.04

Det känns inte som att någon pratar om det direkt. Men det kommer faktiskt en tredje ”Star trek” i sommar. Nu har en ny trailer dykt upp – och den ökar hettan betydligt:

Minns ni hur det var när första trailern kom? Jag bloggade om det då – fans rasade mot att filmen såg ut att bli en ny ”Fast and furious” (särskilt eftersom regissören Justin Lin är känd från just de filmerna). Även Simon Pegg, som spelar Scotty i de nya ”Star trek”-filmerna, var kritisk mot trailern, men ursäktade den med att filmbolaget vill locka en bredare publik. Han försäkrade att fansen kommer att få sitt när filmen väl har premiär.

Den nya trailern verkar vara ihopklippt med just den kritiken i åtanke. Humorn har tonats ner och allvaret ökat. Specialeffekterna sprakar under scenerna där Enterprise attackeras av en lurig ny fiende, utomjordingar som utseendemässigt påminner om de flesta andra fiender som ”Star treks” hjältar mött förr.

Jag tycker att nya trailern tar revansch ändå efter att den förra blev så hånad. Det är för tidigt att räkna bort filmen från sommarens blockbusterhöjdare.

”Star trek beyond” har svensk biopremiär den 22 juli.

Häromdagen medverkade även Zachary Quinto, som spelar Spock i de nya filmerna, vid ett evenemang på filmbolaget Paramounts område. Där invigdes en ny gata, Leonard Nimoy Way, som en hyllning till den legendariske Spock-skådespelaren och regissören som dog förra året. Längst till höger på Instagrambilden ser du Chris Pine (som spelar Kirk) och J J Abrams (som regisserade de två senaste ”Star trek”-filmerna, men nu nöjer sig med att producera ”Beyond”).

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB