Startsida / Inlägg

Uppdraget: Mörda mannen bakom Förintelsen

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2016-06-17 kl. 22.03.06

Du som älskade ”Örnnästet” och ”Kanonerna på Navarone” kan nog uppskatta den här trailern för en ny Andra världskriget-thriller:

Filmskaparna vill kanske inte att någon ska se filmen eftersom de har döpt den till något så krångligt som ”Anthropoid”. Men handlingen är baserad på verkliga händelser, då tjeckiska motståndsmän 1942 genomförde ”Operation Anthropoid”, en plan att ta livet av Reinhard Heydrich. Han var en av Tredje rikets högst uppsatta nazister och arkitekten bakom Förintelsen.

Trailern ser spännande ut. Och den tar även upp den komplicerade frågan om vad som händer om man lyckas genomföra attentatet. Är det värt det med tanke på vilket blodbad som Hitler kommer att ställa till i Tjeckoslovakien som hämnd?

I huvudrollerna ser vi Cillian Murphy och Jamie Dornan (”The fall”, ”50 shades of Grey”) som tjeckiska soldater. ”Anthropoid” går upp på amerikanska biografer i augusti, men det är oklart om och hur den kommer till Sverige.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB