Startsida / Inlägg

Här gör Warren Beatty comeback – efter 15 år

av Stefan Hedmark

Det är 15 år sedan vi såg en av Hollywoods mest legendariska stjärnor på vita duken. Men nu gör Warren Beatty, 79, comeback med en film som han både har regisserat och spelar huvudrollen i, ”Rules don’t apply”. Här är första trailern:

Han har gett sig själv en färgstark roll som miljardären och flygentusiasten Howard Hughes. Ni minns säkert att Hughes även spelades av Leonardo DiCaprio i ”The aviator” 2004. Men det är inte Hughes som är huvudrollen i ”Rules don’t apply”, utan det är en fiktiv historia om en ung skådespelerska (Lily Collins) och en ung affärsman (Alden Ehrenreich) som kommer till Hollywood 1958 och blir involverade i Hughes galenskaper.

Beatty har velat göra en film om Hughes i 40 år och nu blev det alltså äntligen av. Trailerns fokus ligger på humor och 50-talsnostalgi och riktar in sig i första hand på en lite mognare publik – rollistan är fylld av stjärnor som Matthew Broderick, Annette Bening, Candice Bergen, Ed Harris, Alec Baldwin, Steve Coogan och Martin Sheen. Men samtidigt är ”Rules don’t apply” ett tillfälle för stjärnskotten Collins och Ehrenreich att visa upp sig; den sistnämnde kommer ju att bli större framöver när han spelar en ung Han Solo i en kommande ”Star wars”-film.

”Rules don’t apply” får amerikansk biopremiär i november.

Beatty har bara regisserat fyra filmer tidigare, men de har alla fått mycket uppmärksamhet och en hel del Oscarsnomineringar. I två av fallen har fokus legat på fantasi och humor, komedin ”Himlen kan vänta” (1978) och serietidningsfilmen ”Dick Tracy” (1990). I den sistnämnda spelade Beattys dåvarande flickvän Madonna karaktären Breathless Mahoney, sjungande ”Sooner or later (I always get my man)” som belönades med en Oscar.

De två andra filmerna har haft tydligare politiska budskap, ”Reds” (1981) och ”Bulworth” (1998). Ta en titt på klippet ovanför från den sistnämnda filmen – där Beatty spelar en politiker som tappar det och börjar rappa!

Med andra ord finns det anledning att hoppas på att även den nya filmen kommer att bli minnesvärd.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB