Startsida / Inlägg

Rätt balans mellan skoj och action

av Stefan Hedmark
Rate

Star trek beyond

Regi Justin Lin, med Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban.

SCI-FI Det tredje kapitlet i den nya omgången av ”Star trek”-filmer börjar med en dos ångest. Enterprise befinner sig på ett femårigt uppdrag ute i rymden och kapten Kirk (Chris Pine) börjar känna av ekorrhjulet. Kanske är det dags att lägga av? Samtidigt funderar även Spock (Zachary Quinto) på att vända blad. Snart får de annat att pyssla med när mystiska utomjordingar anfaller skeppet och tvingar fram en evakuering.

Låter det här bekant från många andra ”Star trek”-filmer? Jotack. Seriens fans har all anledning att känna sig skeptiska när diverse karaktärer gnölar om att det får vara slut på rymdresorna. Det här är vad de kan och vad de kommer att fortsätta göra. Och de gör det väl.

Regissören, som har erfarenhet från ”Fast and furious”-filmer, hittar rätt balans mellan skoj och action i äventyret. Skådespelarna ser ut att vara bekväma i rollerna vid det här laget. Det är bitterljuvt att se Anton Yelchin för sista gången; filmen är tillägnad skådespelaren, som dog nyligen i en olycka, samt Leonard Nimoy.

Vad gäller det omtalade regnbågstemat, där Sulu (John Cho) visar sig vara gay, kan vi väl säga så här: det är så diskret att hade jag inte vetat i förväg kunde jag ha missat det.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB