Startsida / Inlägg

Psykpatient – med 23 personligheter

av Stefan Hedmark

Det är lätt att snacka skit om M Night Shyamalan. Regissören har fått ett rykte om sig att bara göra dåliga filmer nuförtiden. Men han kämpar på. Trailern för nya rysaren ”Split” ser intressant ut:

Filmen handlar om en man (James McAvoy) som har 23 personligheter inom sig, ett unikt fall. Det pågår ett krig inom honom, och som vi ser i trailern har han just kidnappat tre tjejer för ett oklart syfte. En efter en presenterar sig personligheterna för fångarna, vilket inkluderar både barn och kvinnor.

Inte helt oväntat verkar det här främst vara ett tillfälle för McAvoy att briljera och utmana sig själv som skådespelare. Visst verkar han vara en rätt läskig nioåring! Från början skulle Joaquin Phoenix spelat rollen, men han blev ersatt.

Shyamalans senaste film, ”The visit” (som hade svensk dvd-premiär i februari), drog faktiskt in en hel del pengar. Så även om vi inte snackar om honom som att han är tillbaka på ”Sjätte sinnet”-nivå finns det all anledning att inte avfärda Shyamalan som en föredetting.

Filmen beräknas få svensk biopremiär den 20 januari.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB