Startsida / Inlägg

Första titt på Christopher Nolans krigsfilm

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2016-08-05 at 17.37.52

Han har gett oss tre Batman-filmer, ett omtalat rymdepos och skapat action i drömvärldar. Klart att vi är nyfikna när Christopher Nolan har en krigsfilm på gång. Här är en första (blygsam) titt på ”Dunkirk”:

Det är inte så mycket vi ser, men det är effektfullt uppbyggt. Atlanten är grå och i uppror. Vindpinade soldater i väntan – och så kommer ett olycksbådande oväsen från himlen och alla måste kasta sig undan. ”Dunkirk” handlar, som titeln skvallrar om, den enorma bedriften under andra världskriget då 338 000 allierade soldater evakuerades från den franska staden.

Händelserna har filmats förr, 1958, och hette då ”Dunkerque – helvetesstranden”. Men nästa år är det alltså dags för Nolans version och det lär bli storslaget. Svenske fotografen Hoyte van Hoytema ligger bakom bilderna i trailern och vi har lovats en ordentlig widescreen-upplevelse.

”Dunkirk” kommer på bio nästa sommar och har många kända namn i rollistan, däribland Cillian Murphy, Mark Rylance, Tom Hardy, Kenneth Branagh… och så en viss Harry Styles. Men One Direction-fans får vänta på nästa trailer, för här dyker han inte upp.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB