Startsida / Inlägg

Affleck jagar Oscars med ny gangsterfilm

av Stefan Hedmark

En av de hetaste filmerna den här vintern är Ben Afflecks nya gangsterrulle. I natt kom den första trailern:

”Live by night” är baserad på en roman av Dennis Lehane och handlar om Joe Coughlin, kriminell son till en polisveteran under förbudstiden i Boston. Boken är nummer två i en mycket läsvärd familjekrönika, men en rakare gangsterhistoria än den första och passar verkligen att göra en spännande film av.

Affleck är som gjord för uppdraget. Inte nog med att han kan Boston, men han har ju erfarenhet från genren förr genom ”The town” (2010). Och han har dessutom filmat Lehane förr med den äran, ”Gone baby gone” (2007). Affleck har skrivit manus till ”Live by night” och trailern visar att det är en film med mäktiga bilder och mycket action i 20-talsstil. Räkna med jazz, spritsmuggling och ”tommyguns”. Visst får man lite Michael Mann-vibbar av det här? Filmbolaget tror på ”Live by night” och hoppas uppenbarligen på Oscarnomineringar – premiärdatumet är i januari, men den har smygpremiär i december för att kvalificera sig.

Regissören själv spelar Coughlin och rollistan har namn som Zoe Saldana, Sienna Miller, Brendan Gleeson och Chris Cooper.

Leonardo DiCaprio skulle ha haft huvudrollen från början, innan Affleck blev inblandad. Han är fortfarande kvar i projektet som producent. När ”Live by night” kommer till Sverige är oklart.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB