Startsida / Inlägg

Blankpolerad häxa

av Emma Gray Munthe
BlairWitchBlair Witch Rate

Regi Adam Wingard, med Corbin Reid, Wes Robinson, Valorie Curry m fl

SKRÄCK Original-”The Blair Witch Project” (1999) spelades in på mikrobudget men drog in 248 miljoner dollar, tack vare marknadsföringskampanjen som var en av de första för en film att föras på internet och bli viral. Och som, hur osannolikt det än låter, fick många att tro att fejkdokumentären var på riktigt och verkligen bestod av upphittat material från tre filmare som försvann spårlöst när de undersökte legenden om Blair-häxan i uppenbarligen hemsökta skogar.

Upplägget här är liknande, men ingen kommer att tro att det handlar om autentiska bilder. Det är för polerat, för illa spelat. Nya ”Blair Witch” är mest bara Extra Allt. Mer ljud, mer bas, mer skrik och drama. Snabbare, med fler billiga hoppa till-effekter och mindre krypande, långsam häxterror – och ingen enda panikslagen snorbubbla.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB