Startsida / Inlägg

Humor lyfter superhjälten

av Jens Peterson
ap foto : ap : this image released by disney shows benedict cumberbatch in marvel's doctor strange, in theaters on november 4. (disney/marvel via ap) one time use only. no cropping of image. ap provides access to this handout photo to be used solely to illustrate news reporting or commentary on the facts or events depicted in this image. this image may be used only for 14 days from the time of transmi film fall previe automatarkiverad
Benedict Cumberbatch är perfekt som Doctor Strange.
Rate

Doctor Strange

Regi Scott Derrickson, med Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton, Mads Mikkelsen, Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong och Rachel McAdams.
ACTION
Ett serietidningsäventyr som vore otänkbart på bio utan den modernaste filmtekniken. Det börjar med digitala effekter och slutar effektfullt och däremellan är det ännu fler datorskruvade världar.
Växlat med filosofiska samtal kring vetenskap och religion, tro och läkande, kropp och själ. Dimensionsenergi.
Tur att sevärda skådespelare håller liv i berättelsen. Benedict Cumberbatch är utmärkt som den briljante men arrogante kirurgen Stephen Strange. Samma komiska stöddighet som Marvel-kollegan Stark/Iron man (Robert Downey jr). Strange skadas inledningsvis i en trafikolycka och mister rörligheten i sina precisa fingrar. Den desperata jakten på läkning för honom till Nepal och en mystisk andlig ledare.
”Den forne” spelas av Tilda Swinton Hon kan få liv i de flummigaste repliker, liksom Mads Mikkelsen som är styckets skurk Kaecilius. Den duktige lärjungen som lämnat den goda sidan för mörkrets frestelser.
Humorn håller intresset vid liv. Specialeffekterna är snygga, men det blir inte spännande när vad som helst kan ske. Det som hänt kan ohända. Folk kan förflytta sig vart som helst, hur som helst. Krafterna förklaras inte.
Magi blir inte alltid magiskt på bioduken. Som komedi är ”Doctor Strange” underhållande ”Avengers”-familjen har fått en ny sevärd hjälte.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ronja de Boer
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB