Startsida / Inlägg

Sorg, humor och värme för både vuxna och barn

av Emma Gray Munthe
mitt liv som zucchini Mitt liv som Zucchini Rate

Regi Claude Barras

FRANSK ANIMATION Det enda minne 9-årige Liam har kvar av sin arga, döda mamma är en tom ölburk och smeknamnet hon gav honom. Zucchini. ”Hon var snäll ibland”, säger han till polisen som tar honom till barnhemmet. En av flickorna där såg sin pappa döda mamman, en annans pappa gjorde äckliga saker och någons mamma städade toan oavbrutet i flera veckor.

”Mitt liv som Zucchini” rör vid tunga och svåra saker – men gör det utan att skrämma, och helt utifrån ett barns perspektiv. Det hemska är luddigt och abstrakt, men det finns där bredvid disco och snöbollskrig. Håller hand med skratt, vänskap och hopp. Manusförfattaren Céline Sciamma (”Tomboy”, ”Girlhood”, ”Being 17”) visar igen att hon är en mästare på att fånga hur det är att vara barn utan att vare sig sockra, förminska eller vara tråkig. Visas på bio både svenskdubbad och i fransk originalversion. Åldersgräns: 7 år

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB