Startsida / Inlägg

Trött på X-men? Ni måste ändå se Logan-trailern

av Stefan Hedmark

Jag vet. Du är trött på X-men. Det har varit för många filmer och det har gått för lite tid mellan dem. Sedan har det varit så många andra superhjältefilmer som har frestat på vårt tålamod. Det blir för mycket, helt enkelt. Men det har kommit en trailer för ”Logan”, den nya ”Wolverine”-filmen, och den måste du se:

”Logan” marknadsförs som den sista filmen med Hugh Jackman som Wolverine och så blir det säkert. Att det garanterat kommer en reboot vid senare tillfälle då en yngre skådespelare tar över rollen vet både du och jag. Men låt oss njuta av det vi ser just nu. Trailern presenterar en mörk framtid då inga X-men finns längre. Professor X (Patrick Stewart) är gammal och sjuk och Logans läkande krafter fungerar inte lika bra som förr.

Hela trailern andas avslut. Det är ingen slump att soundtracket är ”Hurt” med Johnny Cash som legendaren spelade in nära slutet av sitt liv. Regissör är James Mangold och han låg även bakom ”The Wolverine” (2013). Den hade en mer nedtonad vardagsstil (om man nu kan kalla en Wolverinefilm ”vardag”) – fokus låg inte på glänsande specialeffekter och sci-fi-känsla som det gör när Bryan Singer regisserar ”X-men”-filmerna. Mangold återvänder till den mer avskalade, jordnära tonen i ”Logan”. Och det känns som att kampen på liv och död känns mer på riktigt här än i ”X-men”-filmerna – vi vill definitivt se vad som händer med Professor X och Logan när de kämpar i så här pass mycket uppförsbacke.

Filmens producent Simon Kinberg har kallat ”Logan” en västern. Det känns naturligt. Mangold låg trots allt bakom välgjorda västernrullen ”3:10 to Yuma”.

Filmen ska ha biopremiär i mars.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB