Startsida / Inlägg

Han spelar Alicia Vikanders pappa – igen

av Stefan Hedmark
alicia vikander

Alicia Vikander har fått en biopappa. Det är Dominic West, just nu aktuell i tredje säsongen av ”The affair”, som kommer att spela Lara Crofts far i den kommande rebooten där Vikander har huvudrollen. Det skrev Hollywood Reporter i går.

-5Lr599XPRxl

Lord Richard Croft är en karaktär som dök upp även i den första filmatiseringen av spelhjältinnans äventyr. Då spelades Lara av Angelina Jolie och hennes pappa Jon Voight gjorde lorden.

Det är dock inte första gången som West spelar Vikanders far. Det gjorde han även i förstavärldskrigsdramat ”Testament of youth” (2014). Bilden längst uppe är från den filmen. Uppenbarligen gick samarbetet så pass bra att båda stjärnorna vill köra en repris.

De två första ”Lara Croft”-filmerna kom 2001 och 2003 och var allmänt utskällda av kritiker. Rebooten ska handla om Crofts första arkeologiska expedition där hon kämpar mot en galen sekt på en ö. Filmen är baserad på ett specifikt spel, det tionde i ”Tomb raider”-serien, och har premiär nästa år.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB