Startsida / Inlägg

Skräckfigurerna som kommer tillbaka i år

av Stefan Hedmark

Det är långt till halloween, men det är ändå dags att se fram emot rysningar. Och 2017 bjuder på flera skräckinjagande återkomster för välkända rysarfigurer:

annabelle

Annabelle 

Skräckdockan gör comeback den 9 augusti i Sverige i en film regisserad av svensken David F Sandberg, som gjorde ”Lights out”. Den här gången skrämmer Annabelle slag på ett barnhem.

friday-the-13th

Jason Voorhees

”Transformers”-regissören Michael Bay producerade det senaste försöket att blåsa liv i den gamle mördaren från Crystal Lake 2009. Nu är det dags för ytterligare en reboot av ”Fredagen den 13:e”-serien som ska ha svensk premiär den 20 oktober. Vi vet inte så mycket om den, men eventuellt ska den börja från början, med fokus på Jason och hans mordiska mor.

chucky-012

Chucky

Ännu en mördardocka, men en som har figurerat i betydligt fler filmer än Annabelle. Den onda dockan ska göra comeback i ”Cult of Chucky” som enligt Movieweb ska ha premiär nära halloween (fast knappast på bio). Huvudrollen ska spelas av Fiona Dourif, dotter till Brad Dourif som är Chuckys röst.

jigsaw-013

Jigsaw

Det producerades sju ”Saw”-filmer i rask takt under 00-talet och storyn blev en allt mer invecklad tvålopera. John Kramer är död sedan länge, men det hindrade ju inte honom från att vara med i flera ”Saw”-uppföljare och Tobin Bell ska vara klar att dyka upp även i ”Saw: Legacy” som har premiär i USA i oktober.

profile-ezone-teaser620x348

Pennywise

Clownen Pennywise som gillar kloaker och äter barn såg vi senast i en miniserie 1990. Men Stephen Kings skapelse återvänder i Bill Skarsgårds skepnad den 8 september då ”Det” har svensk biopremiär. Regissör är Andy Muschietti, som gjorde ”Mama” 2013.

old_woman_1

Insidious

Dags för fjärde filmen i den här serien. Lin Shaye och Leigh Whannell (som även har skrivit filmen och var med om att skapa ”Saw” en gång i tiden) återvänder i sina roller. Förra filmen utspelade sig före den första, och räkna med att även det här kapitlet gör något liknande.

amityville-horror

Huset som Gud glömde

Det känns inte som att den här filmserien ens orkar med att komma på en ny twist – storyn i ”Amityville: The awakening” handlar helt enkelt om att en familj flyttar in i det fördömda huset och spökerierna börjar igen. Några kända skådisar i rollistan i alla fall: Jennifer Jason Leigh och Kurtwood Smith. Filmen har biopremiär i sommar i USA.

maxresdefault

Samara

Flickan från ”The ring” som attackerar dig genom tv:n kommer tillbaka i ”Rings”, den tredje filmen i serien (den amerikanska, inte den japanska). Johnny Galecki från ”Big bang theory” har en större roll. Svensk biopremiär den 3 februari.

alien-covenant-movie-images-cast

Alien

Det här är en så stor och omtalad comeback att jag nästan glömde lägga till den i listan. Ridley Scott har regisserat ”Alien: Covenant” som blir en kombo av de gamla ”Alien”-filmerna och hans ”Prometheus”. Extremt lovande. Noomi Rapace och Michael Fassbender har huvudrollerna och filmen har biopremiär den 19 maj.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB