Startsida / Inlägg

Borde ha varit rysligare – och snyggare

av Stefan Hedmark
Rate

Rings

Regi F Javier Gutiérrez, med Matilda Lutz, Alex Roe, Johnny Galecki.

SKRÄCK. Det har gått lång tid sedan de två första ”Ring”-filmerna (12 år sedan tvåan), men nu har skräckflickan Samara vaknat till liv i sin brunn och kryper ur (numera platta) tv-apparater igen.

Filmen börjar spännande nog på ett flygplan, men känslan av fasa vill inte lyfta. Vad värre är, snart befinner vi oss nere på marken igen och sitter fast med en halvtrist historia om collegekids som gör misstaget att titta på ett för oss i publiken välbekant videoband. Filmen gör förstås en grej av att vhs numera är närmast antikt.

Fler detaljer om Samaras bakgrund avslöjas, om du nu har undrat de senaste 12 åren. Men filmen hamnar i en återvändsgränd, idéer som är för lika föregångarna. Att de som plågas av Samara börjar göra efterforskningar i hur hon hamnade i brunnen är ingenting nytt, även om filmen försöker få till några nya twister.

Rädd kommer du inte att bli. Guillermo del Toro har satt sitt namn på filmen som exekutiv producent, vilket borde ha garanterat både rysningar och en snyggare stil.

Men det är kul att se ”Big bang theory”-stjärnan Johnny Galecki som en lärare. Och slutet är bra. Då kommer filmen plötsligt på ett smart sätt att utnyttja vår sociala mediegalna tid. Det är så dags då.

Filmen har svensk biopremiär i morgon.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB