Startsida / Inlägg

Gulligt skräcködlebesked inför Jurassic World 2

av Stefan Hedmark
jurassic park

Av alla dinosaurier vi har sett i de fyra ”Jurassic Park”- och ”Jurassic World”-filmerna är det ingen som har fått så mycket kärlek som T-rexen. I första filmen byggde Steven Spielberg upp första mötet med skräcködlan lika långsamt och skickligt som han gjorde med ”Hajen” 1975. I andra filmen var det T-rexen som löpte amok i stadsmiljö. Och i ”Jurassic World” är det T-rexen som räddar Chris Pratt i slutet.

Dinosaurier är populära bland barn och inget monster är lika coolt som T-rexen. Häromdagen fick ”Jurassic World”-regissören Colin Trevorrow ett tweet skickat till sig av en småbarnsfar som undrade om hans dotters favoritödla ska göra comeback i ”Jurassic World 2”. Tweetet hade även en bild på flickan när hon sover med en kramgo T-rex (klicka på länken i tweetet här nere så ser du bilden). Gulligt! Trevorrow, som visserligen inte regisserar uppföljaren men är en av dess manusförfattare, gav besked:

”Jurassic World 2” har premiär sommaren 2018 och regisseras av J A Bayona, som senast gjorde ”Sju minuter efter midnatt” (som också var en monsterfilm, fast av annorlunda stuk). Pratt och Bryce Dallas Howard gör comeback från förra filmen.

jurassic world

Den som är nyfiken på en titt bakom kulisserna på inspelningen av filmen följer med fördel både Trevorrows och Bayonas twitterkonton. De lägger ut bilder ibland, som den här ovan som föreställer en flicka i ett slags dinosauriemuseum. Vi vet inte mycket mer än så, men det är första bilden ur filmen och dök upp i början av mars.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB