Startsida / Inlägg

Världens bästa Batman kan återförenas med Tim Burton

av Stefan Hedmark
batman

Michael Keaton, som har gjort tre filmer tidigare med regissören Tim Burton, siktar på en återförening. Han är aktuell för skurkrollen i nyinspelningen av Disneyklassikern ”Dumbo” (1941), som Burton ska regissera. Det skriver Hollywood Reporter.

”Dumbo” är berättelsen om en liten cirkuselefant med abnormt stora öron som separeras från sin mamma. Originalet är en av Disneys finaste filmer från 40-talet; klippet ovan är ett klassiskt musiknummer ur den, ”Baby mine”. Nyinspelningen ska enligt Hollywood Reporter vara ”live action”, inte animerad, precis som den nu bioaktuella ”Skönheten och Odjuret”.

Originalet är ganska kort, men den nya versionen ska enligt tidningen utöka den delen av berättelsen som har med cirkusen att göra.

beetlejuice

Hur det blir med filmen återstår att se. Men visst vore det kul att se Keaton göra något tillsammans med Burton igen. I ”Beetlejuice” (1988) var han ju ett förträffligt fräckt spöke och är det egentligen någon skådespelare som har överträffat Keaton som Bruce Wayne? Christian Bale var bra i Christopher Nolans filmer (som i sig är de definitiva Batman-versionerna)… men Keaton förenade action och humor på ett charmigt sätt i Burtons ”Batman” (1989) och ”Batman – återkomsten” (1992).

batman
Foto: Nikolai Jakobsen

Vi håller tummarna för mer Keaton/Burton. Så här såg det för övrigt ut när Nöjesbladets Jan-Olov Andersson träffade Keaton i Paris för en intervju 1989, då första ”Batman”-filmen kom. Skådespelaren, som var lite trött efter att ha röjt i New York kvällen före Parisresan, pratade med Nöjesbladet om att filmbolaget Warners hade tagit emot 50 000 protestbrev från Batman-fans som hatade tanken på att Keaton, då mest känd som ”rolig”, skulle spela deras Läderlapp.

Keaton är för övrigt snart bioaktuell i Sverige med McDonalds-dramat ”The founder”. Recensionen publiceras på bloggen i morgon.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Martin Lindstam
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB