Startsida / Inlägg

Mamma mia! får en uppföljare

av Stefan Hedmark
mammamia-1-2008

”Mamma mia!”, succé­filmen från 2008 som var baserad på en ABBA-musikal, får en uppföljare. Det har varit på gång under lång tid, men nu ska det äntligen vara spikat. Den kommer att heta ”Mamma mia: Here we go again” och ska skrivas och regisseras av Ol Parker, som ligger bakom ”Hotell Marigold” (2011). Filmen beräknas få biopremiär den 20 juli 2018 i USA, enligt Hollywood Reporter.

Det är inte klart vilka skådespelare vi kommer att få se i filmen, men Hollywood Reporter skriver att Meryl Streep, Colin Firth och Pierce Brosnan förväntas upprepa sina roller från första filmen. Handlingen kommer att utspelas både i nuet och det förflutna, vilket innebär att rollerna i så fall också kommer att göras av yngre skådespelare. Tanken är att det ska vara en musikal med ABBA-låtar.

Stjärnspäckat vid den svenska premiären av filmen 2008. Foto: Sanna Sjöswärd
Stjärnspäckat vid den svenska premiären av filmen 2008. Foto: Sanna Sjöswärd

Förutom regissören är även förra filmens producenter Gary Goetzman och Judy Craymer klara för uppföljaren – men vi vet i skrivande stund inte om Benny Andersson och Björn Ulvaeus är direkt inblandade i det nya projektet.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB