Startsida / Inlägg

Originell fransk animering

av Jens Peterson
19milo Rate

Milo månvaktaren

Regi Alexandre Heboyan/Benoit Philippon, med svenska röster av Fredde Granberg, Jonas Bane, Frida Sandén, Bengt Järnblad,
ANIMERAT En fransk fantasi där en del sagovarelser lever på natten och följer månen. Andra verkar i solljuset. Både månen och solen har väktare som går omkring med dem, och ser till att de vandrar tidsenligt på himlavalvet.
Nu ska nya väktare utses, och ett par självgoda typer är säkra på att få jobbet. Men det visar sig att olycksalige lille faunen Milo blir utvald. Varken han eller någon annan kan tro det stämmer, men Milo måste visa sig vuxen uppdraget.
I historien finns också en flicka som tillhör skymningen/gryningen och inte kan visa sig i starkt ljus för då smälter hon som ett stearinljus.
Den här filmen har vackra bilder och ett eget visuellt språk som gör den bitvis häftig att titta på. Men historien, trots alla surrealistiska märkligheter, är i grunden den gamla vanliga historien om unga människor som visar att de duger. Får visa sin ängsliga föräldrar att de kan klara. Att samarbete är bra och den där ondskan som är på väg att förgöra världen har en förklaring och kan stoppas.
Gamla sanningar i ny kostym.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB