Startsida / Inlägg

Silvrig Liam Neeson väser till i ny Watergatefilm

av Stefan Hedmark

Det är mörka tider i Washington. Donald Trump och Francis Underwood tävlar om vem som är den jävligaste presidenten. Då är det väl lämpligt med en ny film om Watergate, skandalen som tvingade Richard Nixon att avgå 1974? Här är ett första klipp ur ”The silent man”, som kom för någon vecka sedan:

Vi har blivit så vana vid att se Liam Neeson som actionhjälte att man nästan blir förvånad när han gör annat. Här har han blivit en riktig silverräv i rollen som FBI-agenten Mark Felt, han som var den hemliga läckan kallad ”Deep throat” under Watergate-skandalen. Felts identitet hölls hemlig i decennier innan han steg fram 2005.

Filmen berättar hans historia, även med fokus på Vita huset-medarbetarna som var inblandade, som John Dean. Han avtjänade sedermera fängelsestraff och är idag politisk debattör (och djupt Trump-kritisk). Han spelas av Michael C Hall, som vi nog för evigt annars kommer att förknippa med ”Dexter”.

Filmen regisseras av Peter Landesman som senast gjorde Will Smith-dramat ”Concussion” (2015) och klippet här ovan visar stilen – ljusskyggt, med en lika raspig Liam Neeson-röst som alltid. Den här gången väser han inte ur sig hot mot skurkar som kidnappat hans dotter, utan hemligheter om FBI och Vita huset.

Blir spännande att se var det här landar, men det är oklart när ”The silent man” har premiär.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB