Startsida / Inlägg

Lollobrigida firar 90 – med att dissa rivalen Loren

av Sylvia Balac
Italian actress Gina Lollobrigida waves as she poses for photographers in Via Condotti to celebrates her 90th birthday, on the red carpet in front of Piazza di Spagna, in central Rome, on July 4, 2017. / AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
Gina Lollobrigida vinkar medan hon poserar för kamerorna i Rom som ordnade en fest för henne igår. Foto: AFP

Fejden mellan Bette Davis och Joan Crawford, dramatiserad i HBO:s ”Feud”, har en italiensk motsvarighet. Gina Lollobrigida fyllde 90 i går och på festen – anordnad av staden Rom – passade hon på att ge en passning till rivalen Sophia Loren.

”Jag var nummer ett!” utropade stjärnan enligt Hollywood Reporter. Lollobrigida har tidigare påpekat att hon jobbat sig upp på egen hand, medan Loren ska hjälpts fram av sin make, producenten Carlo Ponti. När Loren vid ett tillfälle framhöll att hon minsann var bystigare än Lollobrigida ska den senare ha svarat att ”Sophie Loren kan spela bondflicka, men aldrig en dam”.

Gina Lollobrigida ska nästa år – vid 91 års ålder – få en stjärna på Hollywood Walk of Fame.

ap foto : walter attenni : file - in this dec. 5, 1957 file photo italian actress gina lollobrigida takes a bubble bath in a scene of her film called anna from brooklyn, shot at rome's cinecitta studios. born luigina lollobribrigida in subiaco, near rome, the actress turns 85 years wednesday, july 4, 2012. (ap photo/walter attenni, file) / scanpix code: 436 dec 5, 1957 file phot gina lollobrigid gina lollobrigida 85 year automatarkiverad
Lollobrigida i ”Anna från Brooklyn” 1958. Foto: AP
sophia loren, skådespelare italien. rollbild ur filmen den åtrådda, woman of the river
Loren, i  ”Den åtrådda” 1954. Foto: MINERVA
Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB