Startsida / Inlägg

Game of thrones-stjärnan i sci-fi-deckare

av Stefan Hedmark
rememory

Dags att slå upp dörrarna för en sci-fi-thriller med en ”Game of thrones”-stjärna i huvudrollen. Här är en färsk trailer för ”Rememory”:

Peter Dinklage, Tyrion Lannister i ”Game of thrones”, spelar en detektiv som försöker lösa mordet på ett teknikgeni som uppfann en maskin som samlar in minnen och gör det möjligt att se dem. Självklart spelar den här uppfinningen en stor roll i mordet.

Upplägget påminner vagt om Steven Spielbergs ”Minority report” (2002), men riktigt så visuellt avancerad är inte den här filmen. Förutom ”minnesmaskinen” ser det ut som en deckare som utspelas i vår tid. Kul att se Dinklage i den här rollen. Han har fått så mycket hyllningar i ”Game of thrones” – det är hög tid att vi får se honom i fler filmer framöver också. Och det får vi. Det ryktas om att han dyker upp i nästa ”Avengers”-film, och så spelar han mot Richard Gere i dramat ”Three Christs”.

rememory

Trailern till ”Rememory” ser spännande ut. Förutom Dinklage medverkar även Anton Yelchin, ”Star trek”-skådisen som dog i en olycka i juni 2016.

Det är oklart när filmen får svensk premiär, men räkna med att den lär streamas i höst (premiär på Google Play i USA nästa vecka, i alla fall).

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB