Startsida / Inlägg

Kul kuppfilm med blond Craig

av Jens Peterson
25logan

Adam Driver och Channing Tatum som otursförföljda bröder. Foto: Scanbox

Rate

Logan lucky

Regi Steven Soderbergh, med Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig, Riley Kouogh, Katie Holmes, Katharine Waterston, Dwight Yoakam.
KOMEDI
Som ”Oceans 11”, fast långt från lyxen i Las Vegas.
När Steven Soderbergh återvänder till biofilmen efter några års paus/pensionering är det med en historia som påminner mycket om hans lekfulla kuppfilm från 2001. Det finns till och med en hälsning till den när ett rån här kallas för ”Oceans Seven 11”. Men nu är vi i de fattiga bergstrakterna i West Virginia och North Carolina.
Huvudpersonerna är två bröder med olika fysiska problem och misslyckanden bakom sig. En har delad vårdnad efter skilsmässa, den andre krigsskada och skräck för släktens förbannelse. Bröderna planerar rån mot en racerbana under ett lopp. De behöver en sprängexpert, och besöker fängslade Joe Bang. Han spelas av Danel Craig, som med uppenbar förtjusning föreställer blonderad osofistikerad kriminell amerikan väldigt långt från James Bond.
John Denvers sånger spelar en viss roll i intrigen. Det gör också ”Game of thrones”. Författaren Geoprge R R Martins långsamma tempo blir en viktig detalj i en mycket underhållande scen.
”Logan lucky” rör sig inte riktigt i den verkliga världen. Det är mer en lek med genren, och Steven Soderbergh visar än en gång vilken lätt hand han har som berättare. Svindlande affärer på bio är oemotståndliga när de görs rätt.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB