Startsida / Inlägg

Duger inte ens i krig

av Emma Gray Munthe
THE-LONG-WALK-C-BLACK-2247.CR2

 

American Assassin Rate

Regi Michael Cuesta, med Dylan O’Brien, Michael Keaton, Sanaa Lathan, Taylor Kitsch m fl

ACTION/THRILLER På en idyllisk semesterstrand i Europa filmar en helt vanlig, snygg amerikansk kille när han friar till sin helt vanliga, snygga flickvän, men de hinner bara vara glada och lyckliga i någon minut innan den blivande frun ligger död på stranden, skjuten i en terroristattack där jihadister urskillningslöst mejat ner solbadande turister. Klipp till 18 månader senare: Mitch (Dylan O’Brien) har rehabiliterats från de egna skottskadorna, och besatt av hämnd har han helt på egen hand nästlat sig djupare in i en terroristcell än vad CIA:s terrorbekämpare lyckats göra. CIA vill trots alla möjliga varningssignaler genast ta honom under sina vingar, och inom kort genomgår han träning under en före detta Navy SEAL (Michael Keaton) och står i ring i skogen och knivslåss med andra män i jeans och flanellskjortor medan veteranen skriker till dem att de är fittor.

”American assassin” bygger på bästsäljaren med samma namn, är märkvärdigt gammeldags och luktar starkt av Reagan-era-direkt till video. Trots att filmen är helt humorlös känns den som en lång och utdragen sketch där manliga, patriotiska män drar omkring från stad till stad och gör manliga, patriotiska saker och pratar tre oktaver lägre än vad som annars är brukligt.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB