Startsida / Inlägg

Full fart med animerade djuren

av Jens Peterson
27nuts

”Kalla mig inte söt!” Gullig men känslig mus.

Rate

Den stora nötkuppen 2

Regi Cal Bunker, med svenska röster av Peter Harryson, Victor Segell, Annika Herlitz, Anton Lundqvist.
ANIMERAT
Ettan var ett smart komiskt äventyr där en självupptagen ekorre i stadsparken tvingades samarbeta med de andra djuren. Själva kuppen handlade om ett inbrott i en nötaffär, täckmantel för gangsters som använde den som fasad för ett bankrån.
En fyndig och lekfull historia med bra tempo.
Farten är ännu högre nu, men intrigen sämre. Mycket buller. Efter en intro där Charlie och hans vänner frossar sig sanslösa i nötbutiken måste de återvända till parken där Charlies flickvän Annie vill få alla att samla nötter och samarbeta.
När den elake borgmästaren vill riva träden och bygga en nöjespark måste djuren samarbeta. Men vad kan de göra mot stora grävmaskiner och onda människor med överlägsna vapen?
Den slickande och dreglande mopsen Pärlan (Josefin Johansson) hamnar i centrum av berättelsen när hon ska hjälpa ekorrar, murmeldjur, råttan och mullvaden. Hon lär känna en manlig mops som lever ett olyckligt hundliv hos borgmästarens elaka dotter.
En gnutt romantik men väldigt mycket elakhet och förstörelse. Bland figurerna finns också en stenhård vit mus som är märkligt lik den gulliga men stenhårda vita kaninen i ”Husdjurens hemliga liv”. Kalla honom inte söt!
Välgjort men ingen listig kuppfilm. Dånande action i superhjälteskolan.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB