Startsida / Inlägg

Trevlig och trist romkom

av Jens Peterson
13home

Mysigt i lyxiga Hollywoodhuset. Foto: Noble.

Rate

Home again – kärleken flyttar in

Regi Hallie Meyers-Shyer, med Reese Witherspoon, Michael Sheen, Nat Wolff, Lake Bell, Candice Bergen.
KOMEDI
Alice (Reese Witherspoon) är dotter till en berömd filmregissör och efter faderns död flyttar hon tillbaka till hans hus i Los Angeles med sina två barn. Kvar i New York finns maken (Michael Sheen), en skivbolagschef som har svårt att sluta festa.
Sitcomliknande omständigheter gör att tre unga män som försöker få igenom ett filmprojekt i Hollywood flyttar in i Alice gästhus. En av dem blir förälskad i henne, och alla tre blir på olika vis stöd för hennes barn.
Den separerade maken som kommer på besök blir irriterad. Hennes väninna och hennes mamma (Candice Bergen) tycker Alice ska njuta av uppmärksamheten från yngre män och gilla läget.
Filmen visar ofta lagom trevliga problem i en välbärgad trevlig värld. Hallie Meyers-Shyer, som skrivit och regidebuterar med den här komedin, är själv dotter till filmmakare. Hennes mamma Nancy Meyers har gjort liknande filmer, fast bättre.
Det är hyggligt, men inte särskilt trovärdigt eller engagerande. Manuset prickar av välbekanta stationer, och har med slitna scener som ”barn ska uppträda i skolan och väntar på Viktig Person i publiken”.
”Home again – kärleken flyttar in” liknar mer något man sett tidigare än något man vill se.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB