Startsida / Inlägg

Christoph Waltz säger nej till Bond 25

av Stefan Hedmark
Christoph Waltz i "Spectre".
Christoph Waltz i ”Spectre”.

Christoph Waltz var en delikat Blofeld i förra James Bond-filmen, ”Spectre” (2015), men det är inte aktuellt med en comeback i nästa kapitel. På en rak fråga från en italiensk filmsajt under filmfestivalen i Rom säger Waltz nej till det och förklarar att ”traditionen bjuder att det är en ny skådespelare varje gång som spelar Blofeld”.

Vi vet mycket lite om nästa Bondfilm, men med tanke på det öppna slutet i ”Spectre” förväntas Blofeld komma tillbaka. Daniel Craig är klar att spela 007 ännu en gång, men Waltz verkar alltså inte aktuell att få göra honom sällskap. I en intervju med ett tyskt magasin förra året var Christoph Waltz heller inte så nöjd med sin insats i ”Spectre”; han tyckte att han ”inte riktigt satte rollen”.

max_von_sydow2

Waltz har för övrigt helt rätt i att Blofeld traditionellt sett i Bondfilmerna brukar göras av olika skådespelare, ibland med ursäkten att superskurken har plastikopererat sig för att komma undan rättvisan. En av de mest kända skådespelarna att göra Blofeld är vår egen Max von Sydow som spelade skurken i ”Never say never again” 1983.

Men nog skulle väl Christoph Waltz kunna få äran att bli den förste att spela Blofeld i mer än en film?

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB