Startsida / Inlägg

Första trailern för Spielbergs nya thriller

av Stefan Hedmark
thepost

Den som längtar efter en vuxenthriller med bra skådespelare och en spännande, verklighetsbaserad story kan se fram emot Steven Spielbergs nya film, ”The post”. Äntligen har första trailern landat:

I huvudrollerna ser vi Tom Hanks och Meryl Streep som tidningslegendarerna Ben Bradlee och Kay Graham, chefer för Washington Post och New York Times i början av 70-talet. När de fick händerna på dåtidens största läcka, kallad Pentagon papers, som avslöjade hur regeringen hade ljugit för amerikanska folket om Vietnamkriget, ledde det till en konflikt mellan medierna och Vita huset.

Självklart är det lätt att dra paralleller till nutiden; många större läckor har skett sedan Pentagon papers och numera befinner sig presidenten, Donald Trump, i ständig konflikt med medier (förutom de som lydigt återger vad han säger och inte kritiserar honom).

thepost

Det är lätt att få känslan här att Spielberg vill göra sin version av ”Alla presidentens män”, inte bara vad gäller tema utan även stilmässigt. Med sig på resan har han sina sedvanliga medarbetare, inklusive kompositören John Williams. Nog kommer även Hanks och Streep att se till att det flyger gnistor om den här berättelsen.

Och vad sägs om den här tjusiga postern? Brutal och stilig:

the-post-poster

”The post” har svensk biopremiär den 12 januari. Nästa år är Spielberg även aktuell med ytterligare en film, äventyrsfilmen ”Ready player one”, som beräknas få premiär i mars.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB