Startsida / Inlägg

Glöggen spetsas av tre proffs

av Stefan Hedmark
Rate

Bad moms 2

Regi Jon Lucas och Scott Moore, med Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell, Christine Baranski, Cheryl Hines, Susan Sarandon.

KOMEDI. Den första filmen gav mödraskapet en ”Baksmällan”-behandling, med tre mammor (Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell) som bröt sig loss från alla måsten – frigörelseprocessen lindrades med en generös mängd barbesök. Uppföljaren, som har kastats ihop bara ett och ett halvt år senare, fortsätter i samma stil, men nu är det jul. Det ska pyntas, slås in julklappar, lagas mat… och stressen lindras inte av att de tre mammornas mammor våldgästar.

Det är uppfriskande att se glöggen spetsas en smula av de tre proffsen Christine Baranski, Cheryl Hines och Susan Sarandon som mycket olika mormödrar. Särskilt den sistnämnde är sevärd som en mormor med mycket dålig koll på vilka barnbarn hon har, eller ens vad det är för årstid. Kanske en tredje film kan bli en spinoff? De här damerna känns som skruvade versioner av karaktärerna i ”Pantertanter”.

Även Hahn fortsätter roa som den helt skamlösa Carla som numera sliter hårt med ”fittvaxningar” på ett spa (tydligen mycket populärt inför julen), men när det äntligen kommer en pungvaxning spirar ljuv romantik.

badmomschristmas

Inte mycket till handling här, mest en rad scener som på olika sätt illustrerar de många konflikterna mellan mor och dotter. De flesta skämt är plågsamt ansträngda och de få gånger som filmskaparna lyckas ro hem någon poäng om mammarollens utmaningar känns det mest som något de har råkat snubbla över.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ronja de Boer
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB