Startsida / Inlägg

En kärlekshistoria

av Emma Gray Munthe

photo by Agatha A. NiteckaGod’s own country Rate

Regi Francis Lee, med Josh O’Connor, Alec Secareanu, Ian Hart, Gemma Jones m fl

DRAMA På en bondgård i Yorkshire (”God’s own country” i brittisk folkmun) lever homosexuelle Johnny ett hårt liv utan tid eller utrymme för känslor, där fylla och snabbt, anonymt sex är de enda ventilerna. Han pratar sällan, hans ansikte är slutet, axlarna högt uppdragna. Allt omkring honom är nästan utstuderat fult och kladdigt, men när den rumänske gästarbetaren Gheorghe kommer till gården för att hjälpa till under lamningsperioden sipprar något annat så småningom in.

Hyllade och mångfaldigt prisbelönta ”God’s own country” är en blandning mellan deppig socialrealism och en varm, ljus och hoppfull kärlekshistoria. Bäst lyckas regissören Francis Lee med det senare. Med en sinnlighet och känsla för detaljer inte helt olik regissören Andrea Arnolds fångar han hur attraktionen mellan Johnny och Gheorghe går från fysisk till känslomässig. Ansiktsskiftningar, blickar, fingertoppar som rör vid varandra, intimitet och hett sex. Det är omöjligt att inte bli berörd, samtidigt som det finns något lite unket över idén om en exotisk, fattigare och varm andre som är öm och vårdande, vill kyssas på munnen i stället för att ha snabbsex, nöjer sig med det lilla och pratar om sol och vår och om hur vackert landskapet är.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB