Startsida / Inlägg

Mordet på Orientexpressen får en uppföljare

av Stefan Hedmark
murderorientexpress

På fredag gör Agatha Christies knivskarpe detektiv Hercule Poirot comeback på bio i ”Mordet på Orientexpressen”. Filmen har redan visats utomlands i flera länder och har blivit en så pass stor biosuccé att filmbolaget 20th Century Fox i natt meddelade att de har beställt mer Poirot.

Enligt Hollywood Reporter ska manusförfattaren bakom ”Mordet på Orientexpressen”, Michael Green, skriva manuset till ”Döden på Nilen” som tar Poirot från de iskalla vidderna i första filmen till stekhetta i Egypten. Kenneth Branagh, som regisserade ”Mordet på Orientexpressen” och spelar Poirot i filmen, förväntas också återvända.

Albert Finney i 1974 års version av "Mordet på Orientexpressen".
Albert Finney i 1974 års version av ”Mordet på Orientexpressen”.

Nyheten följer samma spår som på 70-talet. Då filmades också först ”Mordet på Orientexpressen” (1974) och sedan ”Döden på Nilen” (1978), först med Albert Finney som Poirot, sedan Peter Ustinov. Vi kan nog också räkna med att den nya versionen av ”Döden på Nilen” blir lika stjärnspäckad som de tidigare filmerna.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB