Startsida / Inlägg

Underbar uppföljare om Paddington

av Jens Peterson
10paddington

Paddington försöker tjäna pengar som fönsterputsare. Foto: SF

Rate

Paddington 2

Regi Paul King, med Ben Whishaws röst, samt Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Hugh Grant, Brendan Gleeson, Julie Walters, Jim Broadbent. Visas även dubbad till svenska.
KOMEDI
Den artiga lilla björnen med stort hjärta är tillbaka. Uppföljaren är lika sevärd som första filmen, där vi fick följa utvandringen från Peru till London. Björnen fick namn av familjen Brown och där bor han kvar när tvåan startar.
Paddingtons faster Lucy ska fylla 100 år och han vill skicka en fin present till henne. I antikvitetsaffären ser björnen en popup-bok om London. Perfekt, men dyrbar gåva. Medan Paddington testar olika jobb för att tjäna ihop pengar till presenten blir boken stulen. Den innehåller ledtrådar om en dold skatt.
Paddington blir misstänkt och hamnar i fängelse. Där möter han nya färgstarka typer, med Brendan Gleesons kock i spetsen.
”Paddington 2” blandar komik och action med lekfullt bildberättande. Intrigen kretsar kring en variete och ett kringresande tivoli. Hugh Grant är mycket rolig i sin roll, en berömd skådespelare som nu är föredetting och drömmer om comeback. En fåfäng diva som hinner testa många masker. Han är en av grannarna i Paddingtons idylliska kvarter där bara herr Curry (Peter Capaldi) sticker ut med sin misstänksamma ogästvänlighet.
En mycket rolig och rar film som sprider värme, älskar ånglok, apelsinmarmelad och slapstick i en värld där det finns plats för alla och snällhet varar längst.

 

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB