Startsida / Inlägg

Spännade rättegångsthriller om pionjär

av Jens Peterson
Marshall09809.NEF
Josh Gad och Chadwick Boseman som kontroversiella advokater. Foto: Lucky dogs
Rate

Marshall

Regi Reginald Hudlin, med Chadwick Boseman, Josh Gad, Kate Hudson, Sterling K Brown, Dan Stevens.
THRILLER
Ännu en fantastisk sann berättelse. Thurgood Marshall var den förste svarte domaren i USA:s Högsta domstol, men här möter vi honom när han är ung advokat under andra världskriget.
New York-bon Marshall reser runt landet på uppdrag av NAACP (National association for the advancement of colored people). Han tar sig an fall där svarta åtalats på grund av sin hudfärg. Här har en chaufför i välbärgade Bridgeport, Connecticut anklagats för våldtäkt av sin arbetsgivare (Kate Hudson). Chauffören säger att han är oskyldig.
Marshall har inte licens att jobba som försvarare i Connecticut så en lokal advokat (Josh Gad) måste bli hans röst i domstolen. Denne har judisk bakgrund och märker att rasismen i USA drabbar fler än afroamerikaner.
”Marshall” är välgjord gammaldags rättegångsspänning. Via olika vittnesmål ser vi skilda versioner av vad som hände natten för den påstådda våldtäkten. Chadwick Boseman, som tidigare imponerat både som soulpionjären James Brown och baseballegenden Jackie Robinson, är mycket bra som den självsäkre advokaten. Mot sig har han en småstad där domaren och åklagaren är nära vänner. Han hamnar också i situationer där det är svårare att vara kaxig.
Ett fascinerande porträtt av en människa och en tid.

 

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB